Rianne Lub gestart binnen het volwassen CF- team

Per augustus 2017 is Rianne Lub gestart binnen het volwassen CF- team binnen locatie Amc. Eerst als consulent- CF en sinds september 2018 in opleiding tot Verpleegkundig Specialist. Ze heeft voor de werkzaamheden op de poli altijd als verpleegkundige gewerkt op de afdeling Longziekten in het AMC. Als verpleegkundig specialist in opleiding kijkt ze zowel naar medische als verpleegkundig aspecten van de zorg, om zowel medisch als verpleegkundig goed te kunnen handelen. Medisch betekent dit dat ze gaandeweg meer taken van de arts zal overnemen en ondersteunen. Zoals bijvoorbeeld het tussendoor zien van patiënten met klachten en spreekuur doen, waarbij zelfstandigheid toeneemt naarmate de opleiding vordert. Het is een relatief nieuwe post- hbo Masteropleiding van 2 jaar, welke kan worden gevolgd door hbo geschoolde verpleegkundige met minimaal een aantal jaar ervaring. Na afronding is ze bevoegd om zelfstandig medische handelingen uit te voeren zoals bijvoorbeeld voorschrijven van medicatie.

Rianne woont samen met haar vriend Bjorn in Amstelhoek, een dorpje aan de Amstel. Ze houdt van reizen en lezen. Nu ze al een jaar met de opleiding bezig is kan ze zeggen dat ze het enorm interessant vindt en heel veel leert. Ondanks dat het veel werk is en veel tijd kost vindt ze het absoluut de moeite waard!

Mochten er nog vragen zijn over deze nieuwe functie mogen jullie deze altijd stellen op de poli of via de mail maar kijken op onderstaande website kan ook:

www.venvnvs.nl

Comments are closed.