Kennismaking Josje Altenburg

Josje Altenburg werkt al sinds halverwege 2018 in het Amsterdam UMC als Longarts in het CF-team, dus de hoogste tijd voor een kennismaking!

Zij heeft haar geneeskunde opleiding gedaan aan de Vrije Universiteit en is zich vervolgens verder gaan specialiseren als Longarts in Alkmaar, bij de Noordwest Ziekenhuisgroep. Het NWZ (of MCA, zoals het vroeger heette), was tot een aantal jaar geleden ook een CF ziekenhuis, en haar interesse in de CF zorg werd onder andere gewekt door de verhalen die de oudere collega’s vertelden over de behandeling en begeleiding van mensen met CF.

Na haar opleiding in Alkmaar heeft zij anderhalf jaar als Longarts in het Erasmus MC in Rotterdam gewerkt, om zich nog verder te specialiseren in de long-infectieziekten en CF. In deze tijd rondde zij ook haar promotieonderzoek af. Zij deed onderzoek naar de diagnosestelling en behandeling van patiënten met bronchiëctasieën, een chronische luchtwegontsteking, die ook bij een groot deel van de  CF patiënten voorkomt.

Vanaf mei 2018 kreeg zij de kans om als Longarts aan de slag te gaan in het Amsterdam UMC, eerst in een tijdelijke functie, en per ingang van 2019 is dit tot haar grote vreugde een vaste aanstelling geworden.

Je kunt haar tegenkomen als Longarts op de polikliniek, waarbij zij onder andere een van de vaste CF ‘carrousel’ spreekuren doet en zij is nauw betrokken bij de transitiespreekuren, waar zij samen met het kinder-CF team probeert om de soms spannende en lastige overgang van de kinder- naar de volwassen afdeling zo goed mogelijk te laten verlopen.   Verder is zij betrokken bij het onderzoek naar CF dat in het AUMC op hoog niveau gebeurt.

Zij woont in Amsterdam, samen met haar vriend, haar zoon Stijn en hun zwarte kat.

Comments are closed.