Voor volwassenen

header
Cystic Fibrosis wordt ook wel CF of taaislijmziekte genoemd. Het is een chronische en erfelijke ziekte die bij ongeveer 1 op de 5.000 kinderen in Nederland voorkomt. Er zijn ongeveer 1.300 mensen met CF in Nederland.

CF heeft een grote invloed op de manier waarop het leven geleefd wordt. Het is voor iemand met CF van belang dat hij/zij leert wat taaislijmziekte is, hoe je het krijgt, wat er aan te doen is en welke invloed de ziekte op het dagelijks leven kan hebben. Daarom hebben we op de volgende pagina’s uitgebreide informatie hierover voor u op een rij gezet.

Heeft uw kind of uzelf CF of heeft uw partner, vriend, vriendin, kennis of een collega taaislijmziekte? Dan kunt u hier informatie vinden over CF:

Bij de meeste mensen met CF wordt de diagnose al op jonge leeftijd gesteld, meestal voor de leeftijd van twee jaar. Om kinderen ook over hun ziekte te informeren, is voor wat oudere kinderen in begrijpelijke ‘kindertaal’ zoveel mogelijk informatie verzameld over CF. Misschien kan uw kind deze informatie zelf, of samen met u, doorlezen waardoor uw kind beter begrijpt waarom het ziek is, bepaalde klachten heeft of medicijnen moet gebruiken. Deze informatie is te vinden op de pagina’s die vallen onder voor kinderen